نگهداری گیاه امپیشن
چهارشنبه, ۱ مرداد ۱۳۹۹، ۰۵:۱۰ ب.ظ
نگهداری گیاه امپیشن :
- نور: ساقهها و برگهای گل امپیشن علفی هستند درنتیجه در برابر نور شدید مقاومت ندارند. چند ساعت نور در طول روز و سایه در عصر بهترین شرایط برای گیاه امپیشن است. جالب است بدانید که این گیاه با سایه کامل هم مشکلی ندارد و حتی در شرایط نیمسایه هم گل میدهد. مقاومت در سایه جز مزایای ویژه و منحصر به فرد گل امپیشن به حساب میآید!
- دما: گل امپیشن نسبت به گرما بسیار حساس است و در صورت افزایش گرما حتماً باید آبیاری نیز بیشتر شود وگرنه گلدهی گیاه کم شده یا حتی متوقف میشود و گیاه میمیرد. دمای 23 درجه سانتیگراد در طول روز بهترین دما برای امپیشن است. برای حفظ گل حنا از سرمای زمستان نیز گیاه را از محیطهای باز مثل تراس به فضای بسته و دمای بالای 15 درجه سانتی گراد منتقل کنید.
- رطوبت: رطوبت خاک گیاه موجب رشد بهینه و گلدهی امپیشن میشود. البته توجه کنید که خاک را بیشازاندازه مرطوب نکنید و درواقع گیاه را غرق در آب نکنید. توصیه میشود روزانه گل حنا را با اسپری آبپاشی کنید تا رطوبت کافی برای آن تامین شود.
- خاک: گل امپیشن باید در خاک زه کش کاشته شود. ترکیب خاک باغچه، پیت ماس و مقدار کمی ورمی کمپوست در محیط نیمه اسیدی بهترین خاک برای گل حنا است.
- آبیاری: آبیاری بهموقع و مرتب در نگهداری گل امپیشن بسیار اهمیت دارد. آبیاری بیشازاندازه، ریشه گل امپیشن را میپوساند. تنها زمانی به گل حنا آب بدهید که سطح خاک کاملاً خشکشده باشد. از سوی دیگر آبیاری کم نیز موجب ریزش برگهای امپیشن و کاهش گلدهی میشود. کمبود آب بهسرعت منجر به پژمردگی گل امپیشن میشود. عموماً یکبار آبیاری روزانه در فصل تابستان و هفتهای دو بار آبیاری در زمستان برای گل حنا توصیه میشود. با افزایش تعداد بوتههای گل حنا در گلدان، آبیاری نیز باید بیشتر شود. همچنین دقت کنید کهبرگهای گیاه در زمان آبیاری خیس نشوند زیرابه آب حساس هستند.
- کود: اگر گل امپیشن را بهصورت مرتب کود دهی کنید، بهترین عملکرد را خواهد داشت. در فصل بهار و تابستان هر دو هفته یکبار از کودهای محلول در آب به گیاه بدهید. کود محلول در آب راحتتر و بهسرعت توسط گیاه جذب میشود. توجه کنید که کود دهی بیشازاندازه نیز به گیاه آسیب میزند. در ضمن از دادن کود زیاد به گل حنا باسن بالا یا رشد خوب، جدا پرهیز کنید.
- سایر موارد توصیهشده:
- برای هرس گل حنا، نیمی از طول ساقه امپیشن را ببرید تا گیاه تحریک به گلدهی شود.
- خروج ریشهها از زیرگلدانی نشاندهنده زمان تعویض گلدان امپیشن است. در این هنگام گل را به گلدانی که تنها یک سایز بزرگتر است انتقال دهید. دقت کنید که قبل از خروج ریشهها از زیرگلدانی، گلدان گیاه را عوض نکنید زیرا گل حنا تنها زمانی گل میدهد که گلدان آن مملو از ریشه باشد.
- برگ گل حنا را با دستمال مرطوب و در حین غبار پاشی بهآرامی تمیز کنید.
- حتماً قسمت پایین گلدان امپیشن را سوراخکنید تا آب اضافی فوراً خارج شود و در اطراف ریشه انباشته نگردد.
بیماریها:
برخی از مهمترین بیماریهای گل امپیشن، نشانهها و روشهای درمان آن به شرح زیر است:
- ریزش برگهای امپیشن: یکی از رایجترین مشکلاتی که ممکن است در پرورش گل حنا پیش بیاید ریزش برگ است. سرمای فراوان و آبیاری نامنظم منجر به ریزش برگهای امپیشن میشود. گل حنا را به محیط گرمتر منتقل کنید و به مقدار و زمان آبیاری دقت بیشتری کنید.
- ریزش گلهای امپیشن: علت ریزش گلهای امپیشن نور کم، رطوبت ناکافی، خشکی خاک است. گیاه را به محیط پرنور برده، غبار پاشی کنید و در آبیاری آن بیشتر دقت کنید.
- پوسیدگی ساقه گل امپیشن: اگر بیشازحد نیاز به گل حنا آب بدهید، ساقههای آن میپوسند. ساقهی امپیشن گوشتی و آبدار است و همانند سایر گیاهان با ساقهی گوشتی نسبت به آبیاری زیاد حساس است. پوسیدگی ساقه را زنگزدگی نیز مینامند.
- کم شدن گلها: در صورت کمبود مواد مغذی و نور ناکافی، گلهای امپیشن کم میشوند. همچنین اگر گلدان را زودتر از زمان مناسب عوض کنید، گلدهی به شکل محسوسی کم میشود. همانگونه که گفته شد تا زمانی که ریشههای گل حنا از زیرگلدانی بیرون نیامده، به تعویض گلدان اقدام نکنید. امپیشن فقط زمانی که گلدانش مملو از ریشه باشد شروع به گل دادن میکند.
- لکههای قهوهای روی برگها: کنه قرمز منجر به بروز لکههای قهوهای روی برگهای امپیشن میشود. از سم برای از بین بردن کنه استفاده کنید.
- عدم گلدهی امپیشن: علت گل ندادن امپیشن تعویض زودتر گلدان است. تا زمانی که گلدان کاملاً از ریشه گیاه پر نشود، از گل دادن خبری نیست!
- گل امپیشن پژمرده: آبیاری بیشازاندازه موجب پژمرده شدن برگهای گل امپیشن میشود. پشه سفید و شته نیز گل حنا را ضعیف میکند و موجب پژمرده شدن برگها میشود.