گلخانه ملک

مجله نگهداری گل و گیاه آپارتمانی

گلخانه ملک

مجله نگهداری گل و گیاه آپارتمانی

گلخانه ملک

گلخانه ملک، بزرگترین گلخانه سرپوشیده کشور و تامین کننده انواع گل و گیاه آپارتمانی است. گلخانه ملک با بیش از 30 سال سابقه در پرورش و تامین انواع گل و گیاه آپارتمانی بزرگترین گلخانه کشور می باشد.
https://malekgreenhouse.ir

طبقه بندی موضوعی

نگهداری گیاه اریکا

چهارشنبه, ۱ مرداد ۱۳۹۹، ۰۵:۱۱ ب.ظ

نگهداری:

  • نور: نخل اریکا نور را دوست دارد اما از نور مستقیم و شدید از پشت پنجره بیزار است. نور مستقیم موجب سوختگی برگ نخل اریکا می‌شود. نخل اریکا سایه را هم تحمل می‌کند اما نمی‌توان از آن انتظار رشد مطلوب در سایه را داشت.
  • دما: نخل اریکا دمای 18 الی 26 درجه سانتی‌گراد را می‌پسندد. حداقل و حداکثر دمایی که نخل اریکا تحمل می‌کند به ترتیب 0 الی 35 درجه سانتی‌گراد است. بااین‌حال در دمای 0 درجه ممکن است برخی از برگ‌های آن سیاه شود و در دمای 35 نیز اگر آبیاری افزایش نیابد به گیاه آسیب می‌رسد و نوک برگ‌هایش زرد می‌شود.
  • رطوبت: نخل اریکا به رطوبت هوا علاقه دارد پس آن را در محیط‌های گرم و خشک قرار ندهید و از مجاورت بخاری، شوفاژ و سایر وسایل گرمایشی دور کنید. آب‌پاشی بر برگ‌های این گیاه نیز توصیه می‌شود. همچنین می‌توان گلدان نخل اریکا را بر روی زیرگلدانی که حاوی آب و سنگریزه است قرار دهید تا با تبخیر آب درون آن، رطوبت گیاه تأمین شود؛ اما توجه کنید که کف گلدان با آب درون زیرگلدانی به‌هیچ‌وجه در تماس نباشد.
  • خاک: خاک متخلخل و با زهکش خوب برای این گیاه مناسب است. خاک‌برگ، پیت ماس، ماسه و خاک باغچه را باهم ترکیب کرده و نخل اریکا را در آن بکارید. بهتر است از گذاشتن سنگ‌های تزیینی بر روی خاک نخل اریکا پرهیز کنید زیرا املاح این سنگ‌ها به مرور وارد خاک می‌شوند و از آن‌جایی‌که نخل اریکا با املاح سازگاری ندارد، گیاه ضعیف می‌شود.
  • آبیاری: دقت کنید که گیاه به‌صورت منظم آبیاری شود زیرا اگر آب به میزان کافی دریافت نکند، نوک برگ‌های آن می‌سوزد و ساقه‌ی آن بی‌حال می‌شود. از سوی دیگر اگر بیش‌ازاندازه آبیاری شود به‌طوری‌که آب در گلدان تجمع یابد و خارج نشود، نتیجه‌ای جز پوسیدگی ریشه، کم‌رنگ شدن برگ‌ها و ریزش آن‌ها در پی نخواهد داشت. نخل اریکا به املاح درون آب به شدت حساس است، ازاین‌رو از آب کم املاح و ولرم استفاده شود. پیشنهاد می‌شود اجازه دهید آب درون ظرفی چند ساعت یا حتی یکی دو روز بماند و سپس با آن نخل اریکا را آبیاری کنید. این روش موجب می‌شود املاح درون آب کاملاً ته‌نشین شوند، کلر و فلوراید آن از بین رفته و دمای آن با محیط یکسان می‌شود. آب جوش سرد شده هم این ویژگی‌ها را دارد.
  • کود: برای تقویت نخل اریکا، از فصل بهار تا پاییز، ماهی یک‌بار از کودهای محلول گیاهان زینتی به گیاه بدهید. البته توصیه می‌شود غلظت این کودها کمتر شود. دقت کنید که به‌هیچ‌عنوان در فصل زمستان نخل اریکا را کود ندهید.
  • سایر موارد توصیه‌شده:
  • تعویض گلدان نخل اریکا یک سال در میان یا کمی بیشتر ضرورت دارد.
  • دقت کنید که نخل اریکا در گلدانی که اندکی برایش کوچک‌تر است بهتر رشد می‌کند.
  • برگ نخل اریکا را با غبار پاشی تمیز کنید.
  • ساقه‌های پوسیده نخل اریکا را حتماً قطع کنید تا پوسیدگی به سایر ساقه‌ها سرایت نکند.

بیماری‌ها:

برخی از بیماری‌های نخل اریکا، نشانه‌ها و روش‌ها درمان آن‌ها در زیر ذکرشده‌اند:

  • پژمردگی نخل اریکا: قارچ‌های گوناگون منجر به پژمردگی نخل اریکا و زرد شدن آن می‌شود که با آبیاری به‌اندازه کافی، کنترل رطوبت و تهویه هوا می‌شود این قارچ‌ها را از بین برد. نهایتاً اگر هیچ روشی پاسخ‌گو نبود بهترین راه‌حل مصرف قارچ‌کش است.
  • لکه‌ی قهوه‌ای پشت برگ‌های نخل اریکا: اگر در پشت برگ‌های گیاهتان لکه‌های قهوه‌ای پدیدار شد، گیاه شما به رایج‌ترین آفت نخل اریکا آلوده شده و با سم‌پاشی به‌موقع برطرف خواهد شد.
  • زرد شدن برگ اریکا: اگر رویش برگ‌های جدید نخل اریکا، موجب زرد شدن برگ‌های قدیمی‌تر شود، نشانگر فقر مواد مغذی در خاک نخل اریکا است. توصیه می‌شود در این شرایط از کود استفاده کنید تا مواد معدنی موردنیاز گیاه تأمین شود.
  • زرد شدن نوک برگ اریکا: گرمای بیش‌ازاندازه محیط و کم‌آبی می‌تواند منجر به زرد شدن نوک برگ اریکا شود و کم‌کم به خشک شدن برگ اریکا بیانجامد. معمولاً هوای گرم تابستان پدیدآورنده این مشکل است.
  • سوختن برگ نخل اریکا: اگر حاشیه و نوک برگ‌های نخل اریکا سوختند، نشان می‌دهد که از کود بیش‌ازحد نیاز استفاده کرده‌اید و غلظت برخی از املاح در خاک نخل اریکا افزایش‌یافته است. این مسئله درنهایت به سوختن ریشه و تضعیف گیاه منجر می‌شود.
  • نرم شدن ساقه نخل اریکا: اگر احساس کردید که ساقه نخل اریکا شل، نرم و خمیده شده، گیاه را به محیطی پرنور انتقال دهید.
  • رشد علفی برگ‌های نخل اریکا: برگ‌های نخل اریکا متراکم رشد می‌کنند. اگر احساس کردید برگ‌های گیاه از هم فاصله گرفته‌اند و رشدشان کم شده است و درواقع حالت علفی و هرز شده‌اند، گیاه را به محلی پرنور منتقل کنید و اگر میسر نبود، برای گیاه نور مصنوعی فراهم آوردید.
  • لکه‌های سیاه روی برگ و ساقه: همان‌طور که گفته شد، نخل اریکا به‌شدت به آب کلردار حساس است. آبیاری با آب حاوی کلر و فلوراید سبب ایجاد نقطه‌های سیاه روی برگ و ساقه نخل اریکا می‌شود. برای حل این مشکل اجازه دهید آب ساعت‌ها یا حتی یکی دو روز در محیط بماند و سپس به گیاه بدهید.
  • زخم تار عنکبوتی بر سطح زیر برگ نخل اریکا: آفت کنه قرمز بر سطح زیر برگ‌های نخل اریکا زخم‌هایی شبیه تار عنکبوت به وجود می‌آورد که با سم کنه‌کش و افزایش رطوبت گیاه برطرف می‌شود.
  • زخم سفیدرنگ شبیه به آرد: اگر روی برگ‌های نخل اریکا زخم‌های سفید شبیه به آرد و پنبه مشاهده کردید، از سم از بین برنده شپشک آرد آلود استفاده کنید وگرنه این شپشک‌ها به‌مرور شیره گیاه را تغذیه می‌کنند و درنهایت به نابودی نخل اریکا منتهی می‌شود.
نگهداری گیاه اریکا

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی