نگهداری گل قاشقی
نگهداری :
نگهداری گل قاشقی ساده است و همین امر موجب محبوبیت گل قاشقی شده است. از قدیم الایام گیاه قاشقی در بسیاری از خانه های ایرانیان پیدا می شد و هنوز هم نزد پرورش دهندگان گل و گیاهان آپارتمانی محبوب است. در این بخش نکات کلیدی در نگهداری گل برگ قاشقی توضیح داده شده اند تا هیچ نگرانی از بابت پرورش قاشقی نداشته باشید.
نور: قاشقی به نور متوسط تا زیاد نیاز دارد تا درخشندگی برگ هایش حفظ شود. نور غیرمستقیم صبح برای قاشقی مناسب است. همچنین 10 الی 12 ساعت نور مصنوعی در روز هم برای گل قاشقی کفایت می کند. کمبود نور موجب کاهش تعداد برگ های قاشقی می شود. با این حال گل قاشقی به خوبی خودش را با نور کم وقف می دهد.
دما: دمای بین 18 الی 25 درجه سانتی گراد برای پرورش قاشقی مناسب است.
رطوبت: گل قاشقی بومی جنگل های آمازون است که رطوبتشان عموما بالای 90% است. به همین علت برای نگهداری قاشقی به محیط مرطوب نیاز داریم. به طور کل محیطی با رطوبت 40% الی 50% برا پرورش قاشقی ایده آل است.
خاک: گل قاشقی خاک نسبتا اسیدی با PH بین 5 الی 6 را می پسندد. می توانید برای پرورش قاشقی از خاک سبک تهیه شده در گلخانه ملک استفاده کنید که با بالاترین کیفیت و بهترین قیمت به مشتریان عزیز عرضه می شود. استفاده از پرلیت یا ماسه در خاک قاشقی به شدت توصیه می شود زیرا ریشه قاشقی به اکسیژن فراوان نیاز دارد، به همین جهت باید در خاک متخللی کاشته شود که به مرور زمان به هم چسبیده و فشرده نشود تا اکسیژن مورد نیاز ریشه گل قاشقی فراهم شود.
آبیاری: برگ های ضخیم، پرآب و ساکولنتی قاشقی نشان میدهد که به آبیاری مرتب نیاز ندارد زیرا در مواقع خشکی از آب ذخیره شده در برگ هایش استفاده می کند. تنها زمانی که 50% خاک بالای گلدان قاشقی خشک شده است، به آن آب دهید. حدودا هر 7 تا 10 روز یک بار گل قاشقی به آب نیاز پیدا می کند.
کود: گیاه قاشقی در فصل رشد به کود نیازمند است مخصوصاً اگر مدت زمان بسیاری از کاشت گل قاشقی گذشته باشد. مسلما مواد مغذی خاک قاشقی پس از مدتی کم می شوند و چاره ای جز کوددهی قاشقی یا تعویض خاک گلدان قاشقی نداریم. می توانید ماهی یک مرتبه در فصل رشد به قاشقی کود 20-20-20 دهید البته با نصف غلظت توصیه شده توسط کارخانه ی تولیدکننده کود.
سایر موارد توصیه شده:
قاشقی سال های سال می تواند در گلدان کوچکی زنده و سرحال باشد.
به کمک غبارپاشی برگ های قاشقی را از گرد و غبار تمیز کنید.
فصل بهار بهترین زمان برای تعویض گلدان گل قاشقی است.
بیماری ها:
ریختن برگ های قاشقی: آبیاری بیش از حد علت ریختن برگ های قاشقی است.
توقف رشد گل قاشقی: مواد مغذی درون خاک قاشقی کم شده است که می توان با دادن کود آن را جبران کرد.
رنگ پریدگی برگ های گل قاشقی: کمبود مواد مغذی در خاک قاشقی موجب رنگ پریدگی برگ های قاشقی می شود.
تار عنکبوت زیر برگ های گل قاشقی: کنه عنکبوتی موجب به وجود آمدن تار عنکبوتی بر سطح زیرین برگ های قاشقی می شود که با سم پاشی درمان می شود.
خم شدن برگ قاشقی: هوای خشک و کاهش رطوبت و آبیاری ناکافی موجب می شود که ساقه ها و برگ های قاشقی خم شوند.
چروک شدن برگ های قاشقی: گرمای هوا موجب چروک شدن برگ های گل قاشقی می شود. برگ های پرآب و گوشتی قاشقی، آب خود را در هوای بسیار گرم از دست داده و چروک می شوند. در این شرایط گیاه قاشقی را به محیط خنک منتقل کنید.
پوسیدگی ریشه گل قاشقی: آبیاری بیش از اندازه گل قاشقی و پرورش قاشقی درون خاک سنگین یا گلدان بدون سوراخ همگی منجر به تجمع بیش از اندازه آب درون گلدان قاشقی شده و در نتیجه ریشه قاشقی را می پوسانند. برای جلوگیری از این مشکل به تمامی موارد زیر دقت کنید:
حتما برای کاشت گل قاشقی از خاک سبک و متخلل استفاده کنید.
از گلدانی که در کف خود سوراخ داشته باشد برای کاشت گل قاشقی استفاده کنید و از باز بودن سوراخ هایش مطمئن شوید.
در آبیاری گیاه قاشقی زیاده روی نکنید و تا خشک شدن خاک قاشقی به آن آب ندهید.
فروش گل قاشقی در گلخانه ملک:
شهرت و محبوبیت گل قاشقی، گلخانه ملک را به یکی از بزرگ ترین فروشندگان گل قاشقی تبدیل کرده است. اگر شما هم تصمیم به خرید گل قاشقی گرفته اید، با یک بار تماس با گلخانه ملک ، می توانید گل قاشقی را در اسرع وقت و درب منزل در هر کجای ایران تحویل بگیرید.
منبع: