نگهداری کاکتوس خورشیدی
در این بخش نحوه ی مراقبت از کاکتوس خورشیدی شرح داده شده است تا مشتریان علاقه مند بتوانند به سادگی از این گیاه نگهداری کنند.
نور: به طور کل بعضی از گونه های آئونیوم سایه را تحمل می کنند اما عموما رنگ های جذاب برگ هایشان فقط با دریافت نور کافی نمایان می شود. می توانید کاکتوس خورشیدی را در محیطی با نور کامل و گاهی سایه قرار دهید. در تابستان های بسیار گرم و محیط بیابانی، سایه ضرورت بیشتری پیدا می کند.
دما: توجه کنید که انواع گیاه آئونیوم من جمله کاکتوس خورشیدی به سرما حساس هستند. به طور کل دمای مناسب برای نگهداری انواع آئونیوم 5 الی 38 درجه سانتی گراد است. گرمای شدید نیز به این گیاه آسیب رسانده و موجب لوله شدن برگ هایش می شود.
رطوبت: کاکتوس خورشیدی همانند سایر گونه های آئونیوم به رطوبت کمی نیاز دارد.
خاک: می توانید از خاک کاکتوس تولید شده در گلخانه ملک برای نگهداری کاکتوس خورشیدی استفاده کنید. خاکی سبک و زهکش که آب اضافی را پس می دهد. این گیاه خاک غرقابی که برای مدت طولانی آب را در خود نگه دارد را دوست ندارد. به طور کل ترکیب زیر برای نگهداری کاکتوس خورشیدی مناسب است:
دو واحد شن
یک واحد پیت ماس
آبیاری: تنها زمانی که یک الی دو سانتی متر از سطح خاک کاکتوس خورشیدی خشک شده، به آبیاری آن اقدام کنید. به طور کل این نوع کاکتوس همانند سایر انواع ساکولنت ها به آب کمی نیاز دارند زیرا آب را در برگ های ضخیم و پرآب خود ذخیره کرده و در مواقع لزوم از آن استفاده می کنند. کاکتوس خورشیدی از تجمع آب پیرامون ریشه نفرت دارد، پس در آبیاری زیاده روی نکنید.
کود: کاکتوس خورشیدی به کود فراوان احتیاجی ندارد. دو سه مرتبه کوددهی در فصل رشد برای این گیاه کافی است. توصیه می شود از کودهایی که نسبت فسفر، نیتروژن و پتاسیم آن ها یکسان است، استفاده کنید.
سایر موارد توصیه شده:
توصیه می شود کاکتوس خورشیدی را در گلدان سفال بکارید زیرا تهویه بهتری دارد.
پس از گلدهی، بخش هایی از آن را که خشک شده اند را هرس کنید.
برای تمیز کردن برگ های آن ، اندکی آب بر سطح آن ها اسپری کنید. توجه کنید فقط کمی! آن هم صرفا برای تمیز کردن برگ ها. از اسپری مداوم آب بر برگ های کاکتوس خورشیدی بپرهیزید.
هر دو یا سه سال یک بار گلدان این گیاه را عوض کنید.
بیماری ها:
زخم سفید روی برگ های کاکتوس خورشیدی: شپشک آردآلود یکی از آفات اصلی این گیاه است که زخم هایی شبیه به پنبه و سفیدرنگ روی برگ های کاکتوس خورشیدی پدید می آورد.
ریزش برگ های کاکتوس خورشیدی: آبیاری بیش از اندازه علت ریزش برگ های کاکتوس خورشیدی است که با کاهش آبیاری به سادگی درمان می شود. دقت کنید که تا زمانی که دو سانت سطح خاک خشک نشده به آبیاری گیاه اقدام نکنید زیرا نسبت به خاک غرقابی حساس است. نور ناکافی هم می تواند علت ریختن برگهای این گیاه باشد.
علاوه بر موارد ذکر شده، سرما هم یکی از دیگر علل ریزش برگ های این گیاه است که با انتقال آن به محیطی گرم تر به سادگی حل می شود.
پوسیدگی ریشه کاکتوس خورشیدی: آبیاری بیش از اندازه و تجمع آب در اطراف ریشه این گیاه موجب پوسیدن ریشه می شود.
زرد شدن برگ های کاکتوس خورشیدی: آبیاری بیش از حد به زرد شدن برگ ها منجر می شود. اگر این روند ادامه داشته باشد به سیاه شدن برگ ها ختم می شود.
لوله شدن برگ های کاکتوس خورشیدی: گرمای شدید و هوای بسیار خشک موجب می شوند که برگ ها آب خود را از دست بدهند و لوله شوند.
کنه عنکبوتی: این آفت معمولا در زمستان های خشک پدیدار می شود و با سم پاشی قابل درمان است.
شته: اگر این گیاه به شته آلوده شد، حتما آن را از سایر گیاهان دور کنید تا شته به گلدان های دیگر سرایت نکند. سپس با استفاده از اسپری حشره کش گیاه را سم پاشی کنید.
اگر شما هم مشتاق به نگهداری این نوع کاکتوس هستید، هم اکنون با کارشناسان گلخانه ملک تماس بگیرید تا در اسرع وقت این گیاه را درب منزل دریافت کنید. فراموش نکنید که بهترین قیمت کاکتوس خورشیدی برای رفاه حال مشتریان در گلخانه ملک فراهم آمده است.