نگهداری سانسوریا ابلق
چهارشنبه, ۱ مرداد ۱۳۹۹، ۰۲:۴۲ ب.ظ
نگهداری:
- نور: سانسوریا ابلق همانند سایر انواع سانسوریا در شرایط مختلف نوری، دوام خوبی دارد اما به نور مستقیم علاقه ندارد. میتوانید آن را پشت پنجرهی پرنور با پردهای نازک قرار دهید. درست است که سانسوریا در نور کم هم دوام میآورد اما نور ناکافی موجب میشود که تنوع رنگی برگهایش را از دست بدهد. خصوصاً سانسوریا ابلق که علاوه بر رنگ سبز، رنگ زرد و طلایی را هم در برگهایش دارد، در نور کم بسیار تحت تأثیر قرار میگیرد. در نتیجه سانسوریا ابلق نسبت به سایر گونههای سانسوریا به نور بیشتری محتاج است.
- دما: سانسوریا ابلق بازهی وسیعی از دماها را تحمل میکند. بااینحال سانسوریا توان تحمل یخزدگی و برف در محیط بیرون یا در جوار دستگاههای سرمایشی در خانه را ندارد. بهطور کل دمای استاندارد خانه برای نگهداری سانسوریا ابلق مناسب است.
- رطوبت: انواع سانسوریا با خشکی هوا مشکلی ندارند اما رطوبت را دوست دارند؛ مثلاً محیطی مثل حمام که رطوبت بالا دارد برای نگهداری سانسوریا ابلق مناسب است.
- خاک: پوسیدگی ریشه سانسوریا ابلق یکی از مشکلات رایج این گیاه است پس حتماً سانسوریا را در خاک زهکش، سبک و غنی از مواد مغذی بکارید. گلخانه ملک خاک سبک باکیفیت و باقیمت اقتصادی و رقابتی را برای مشتریان عزیز آماده کرده که بهترین گزینه برای گیاه سانسوریا ابلق است.
- آبیاری: تا زمانی که خاک سانسوریا ابلق خشک نشده، به آبیاری مجدد آن اقدام نکنید. از زیادهروی در آبیاری در طول فصل زمستان جدا پرهیز کنید. با توجه به نور، دما و رطوبت، سانسوریا ابلق مقاوم هر 2 الی 6 هفته به آب نیاز دارد!
- کود: میتوانید به سانسوریا ابلق خود کود ندهید و فقط در فصل رشد سطح خاک آن را با کمپوست بپوشانید؛ اما اگر ترجیح میدهید از کود استفاده کنید، فقط در فصل بهار و تابستان (فصل رشد)، حداکثر دو مرتبه به سانسوریا ابلق کود بدهید.
- سایر موارد توصیهشده:
- در تعویض گلدان سانسوریا ابلق عجله نکنید زیرا سانسوریا دوست دارد ریشههایش با بدنه گلدان برخورد کند و محصور باشد. هر 2 الی 5 سال یک بار میتوانید گلدان سانسوریا را عوض کنید. اگر سانسوریا ابلق شما در نور کمی قرار دارد که میتوان هر پنج الی ده سال یک بار به تعویض گلدان آن اقدام کرد!
- با کمک دستمالی مرطوب و نرم سطح برگهای سانسوریا ابلق را تمیز کنید تا گرد و غبار بر روی آنها نماند.
- از مصرف اسپریهای شیمیایی برای براق کردن سطح برگهای سانسوریا ابلق اجتناب کنید.
- برگهای پژمرده و آسیبدیده سانسوریا ابلق را حتماً از گیاه جدا کنید.
بیماریها:
- لکه قرمز روی برگ سانسوریا ابلق: بیماریهای قارچی رایجترین مشکل سانسوریا ابلق هستند که بر اثر رطوبت بالا و تجمع آب روی برگهای سانسوریا به وجود میآیند. معمولاً لکههای قرمز در فصل بهار و تابستان با فعالیت قارچ تشکیل میشوند و با کاهش رطوبت گیاه و مصرف قارچکشها قابلدرمان است.
- ریزش برگ سانسوریا ابلق: زیادهروی در آبیاری موجب تجمع آب در اطراف ریشهی سانسوریا ابلق شده و درنهایت پوسیدگی ریشه را در پی دارد. پوسیدن ریشه سانسوریا نیز تمام بخش های گیاه من جمله برگهایش را تحت تأثیر قرار داده و علت ریزش برگ سانسوریا است.
- زرد شدن برگ سانسوریا ابلق: دو عامل اصلی زیر علت تغییر رنگ برگ سانسوریا ابلق و زرد شدن آن هستند:
- آبیاری بیشازاندازه سانسوریا ابلق موجب زرد شدن برگ آن میشود.
- نور بیشازاندازه نیز موجب زرد شدن و تغییر فرم و شکل برگ سانسوریا ابلق میشود.
- خشک و قهوه ای شدن برگ سانسوریا ابلق: اگر برگ سانسوریا ابلق کاملاً خشک یا قهوهای شد، نشان میدهد که آب کافی به سانسوریا نرسیده است!
- پوسیدگی ریشه سانسوریا ابلق: آبیاری بیشازاندازه و خاک سنگین و غرقابی، ریشه سانسوریا ابلق را برای پوسیدگی آماده میکند. در آبیاری زیادهروی نکنید و فقط از خاک زهکش و سبک استفاده کنید.
- پریدن رنگ برگ سانسوریا ابلق: نور ناکافی موجب میشود که سانسوریا ابلق رنگپریده شده، تنوع رنگی خود را ازدستداده و حتی نقش برگهایش کمکم از بین بروند! در این شرایط قرار دادن سانسوریا ابلق در نور زیاد تنها راه درمان است.
منبع: